Ameerika Robin on sageli esimene lind, kelle nooruk ära tunneb. Puudesse peitmise asemel astub ta mööda muruplatsi, jahti ussidele. Selle siniseid mune kasutatakse sageli pesa illustratsioonidel. Sellel on soojendav laul, mida ta laulab, kui ta tunneb end muusikalisena.



Nimega Turdus migratorius, isane robin on tumehall tellispunase rinnaga, emasel aga pruunid tiivad ja oranžikama rinnaga. See ulatub kogu USA-sse, Kanadast läbi Mehhiko. Meeldivad metsad ja põllumaad ning äärelinna muru. Sageli on see üks viimaseid linde, kes suvel lahkuvad, ja see on kevade harbinger, kes saabub varsti pärast kevadise sulamist.

Robins ei sööda sööturist, kuid nad tõmmatakse lühikese rohuga muru juurde, kus ussid ja putukad on hõlpsasti leitavad.



Robini laulutoimik (.MP3)

Veel fotosid ameeriklasest Robinist
Kuidas Robins ussid üles leiab?
Euroopa teave robini kohta

Luuletus - helistage Robin Redbreast ja Wren
Luuletus - uhke Maisie

Video Juhiseid: Biblical Series I: Introduction to the Idea of God (Detsember 2021).